Lietuviški koldūnai keliaus į Australiją

2015-02-13

Bendrovės „Vičiūnų grupė“ rinkų sąrašą papildys dar vienas žemynas. Gurmaniškomis tradicijomis garsėjančiai Australijos rinkai netrukus bus pasiūlyti specialiai jai paruošti koldūnai. Tai moderniame „Vičiūnų grupės“ fabrike Plungėje pagamintas produktas. Šių „Viči“ koldūnų receptūroje – Lietuvoje užaugintos daržovės. Australijos ir kitų šalių vartotojams skirti koldūnai su Lietuvoje užaugintomis daržovėmis – viena iš naujų galimybių žemės ūkio produkcijos gamintojams. Šiems praradus daržovių rinkas Rusijoje ir atsidūrus sudėtingoje situacijoje „Vičiūnų grupė“ vertina kiekvieną naują rinką, kurioje būtų galima realizuoti vietos ūkininkų produktus ir kelti Lietuvos ekonomiką.

 „Vičiūnų grupė“ savo koldūnų pirkėjus suranda įvairių skonių rinkose. Kiekvienai jų siūlomi specialūs produktai. Daugeliui jų tinka tradiciniai koldūnai. Rytietiško gyoza tipo koldūnai eksportuojami ne tik į Europos šalis, bet ir Kanadą, JAV, Libaną. Šie koldūnai gaminami ir su daržovėmis, tofu, žuvimi, jūros gėrybėmis, shiitake grybais.

 „Lietuvoje sukūrėme ir gaminame naujos rūšies koldūnus, kurie buvo labai gerai priimti ir Rytų, ir Vakarų Europos pirkėjų. Greitai pavyko įsitvirtinti Lietuvos, kaimyninių šalių ir Rytų Europos rinkose, o šiuo metu vyksta intensyvi pardavimų plėtra į Vakarų Europą ir kitus kontinentus.“, - teigė „Vičiūnų grupės“ valdybos pirmininkas Visvaldas Matijošaitis.

 Grupės siūlomų koldūnų populiarumą lemia jų įdaro kokybė, o ypač – patrauklus įdaro ir tešlos santykis. Įdaras sudaro ne mažiau 60 proc. gaminio. Tai didžiąja dalimi lemia produkcijos skonines savybes. Iškočioti tešlą ypač plonu sluoksniu gamintojams pavyksta, įdiegus modernias gamybos technologijas.

 Tiek Europos šalims, tiek Australijai skirti koldūnai gaminami 2012 metais Plungėje pastatytame fabrike.

„Skirtingų valgymo įpročių vartotojus bendrovei padeda pasiekti lankstus požiūris į rinkas ir galimybė pagaminti daug skirtingų produktų. Mūsų produktų kūrimo laboratorijose vyksta tikras kūrybinis procesas. Aukštos kvalifikacijos maisto technologų ir ekspertų bendro darbo rezultatas – įvairių pasaulio rinkų poreikius atitinkantys ir dažnai dargi maloniai nustebinantys produktai“, – sakė V. Matijošaitis.

Koldūnų įdarui naudojami tik aukščiausios kokybės ingredientai. Juos galima pateikti ir kaip karštą įmantrų patiekalą, ir kaip karštą ar net šaltą užkandį.

 „Viči“ koldūnus jau pamėgo Vokietijos, Lenkijos, Čekijos, Slovakijos, Slovėnijos, Serbijos, Makedonijos, Rumunijos, Juodkalnijos, Bulgarijos, Rusijos, Baltarusijos, Ukrainos, Kosovo vartotojai. Pardavimų maršrutai į Centrinės Europos šalis yra išbandytų produktų kelias pas jų laukiančius pirkėjus.

 Kasmet „Vičiūnų grupė“ sukuria ir pasaulio rinkoms pristato per 100 naujų produktų. Kitose šalyse parduodama apie 85 proc. gaminamos produkcijos. Tolimiausias JAV ir Japonijos rinkas siekiančios įmonės gamybos ir pardavimo apimtys nuolat auga, atrandami vis nauji pardavimų maršrutai.

 Šiemet „Vičiūnų grupė“ pateko tarp 100 didžiausių pasaulio žuvies ir jūros produktų gamintojų. 100-tuko sąraše „Vičiūnų grupė“ užima 56 vietą. Įmonės vadovas Visvaldas Matijošaitis buvo išrinktas tarp 100 didžiausią įtaką pasauliniam žuvies ir jūros produktų verslui darančių verslo vadovų. Šiame reitinge Lietuvos verslininkas užima 36 vietą.

 Grupės produkcija yra pelniusi ne vieną tarptautinį apdovanojimą pasaulinėse parodose ir konkursuose.

Aldona Violeta Grinienė
Komunikacijos direktorė
UAB "Vičiūnų grupė"
861562217
aldona.griniene@vici.eu

 

Norint naudoti pateiktą informaciją rekomenduojame susisiekti su žinutės autoriumi.