Ein Teil der Meldungen ist nur in der litauischen Sprache verfügbar

Prie Lietuvos aludarių gildijos prisijungė darykla "Prie Katedros"

2011-01-11

Šalies aludarius ir salyklo gamintojus vienijančią Lietuvos aludarių gildiją papildė naujas narys – sostinės alaus darykla-restoranas "Prie Katedros". Puikiu alumi garsėjanti darykla ketina aktyviai prisidėti prie Gildijos tikslų – puoselėti lietuviško alaus gamybos tradicijas, laikytis etiško verslo normų ir propaguoti atsakingą alaus vartojimą. Pačioje Vilniaus širdyje, Gedimino prospekte, įsikūrusi "Prie Katedros" alaus darykla-restoranas iki 2009 metų pavasario alaus mėgėjams buvo žinoma "Avilio" vardu. "Prie Katedros" garsėja nepasterizuoto ir nefiltruoto šviesiojo, tamsiojo ir medaus alaus rūšimis. Per metus "Prie Katedros" gali išvirti 72 tonas alaus. Darykloje įrengta moderni austriška gamybos įranga leidžia užtikrinti, kad alaus mėgėjas visada ragaus kokybišką ir pastovaus skonio alų. "Nors esame labai nedidelė alaus darykla, mus ir Gildijos narius – didžiąsias alaus daryklas – vienija bendras požiūris. Esame įsitikinę, kad aludarystė yra vertingas kultūrinis paveldas, o lietuviškas alus kokybe ne tik nesusileidžia, bet ir lenkia užsieninį alų. Be to, sutampa mūsų ir Gildijos narių požiūris dėl skaidrios ir sąžiningos veiklos, atsakingo alaus vartojimo propagavimo", – įsitikinusi "Prie Katedros" direktorė Šarūnė Poderytė.

Pasak Lietuvos aludarių gildijos vadovo Sauliaus Galadausko, ypač džiugu, kad į Gildijos veiklą įsijungia ir mažosios alaus daryklos. " Gildijos durys yra atviros visiems Lietuvos alaus gamintojams, kurie ne tik deklaruoja, bet ir laikosi aukštų alaus kokybės reikalavimų bei Aludarių garbės kodekso nuostatų. Suprantame, kad ne visiems mažiesiems aludariams pavyksta užtikrint pastovią alaus kokybę – tam reikia ir meistriškumo, ir investicijų - bet labiausiai reikia pasiryžimo virti tik gerą alų ir suvokti savo atsakomybę prieš vartotojus ir visuomenę. "Prie Katedros" įsiliejimas į Gildijos gretas taps geru pavyzdžiui kitoms mažoms alaus darykloms", – pažymėjo S. Galadauskas. Gildijos vadovas tikisi, kad "Prie Katedros" daryklos aludariai aktyviai įsijungs į aludarystės amatą ir tradicijas propaguojančios "Alaus akademijos" veiklą. Jau praėjusią vasarą "Prie Katedros" alaus darykloje-restorane buvo surengta "Alaus akademijos" degustacija "Pažinkime alų", kurioje aludariai dalijosi savo amato paslaptimis, buvo degustuojamos lietuviško alaus rūšys.

Apie Lietuvos aludarių gildiją: Siekdamos išsaugoti Lietuvos aludarystės tradicijas ir skatinti visuomenę pažvelgti į alų, kaip į unikalų kultūrinį paveldą, 2009 m. birželio 1 d. alaus bendrovės susitelkė į Lietuvos aludarių gildiją, kurią dabar sudaro "Kalnapilio-Tauro grupė", "Prie Katedros", "Ragutis", "Rinkuškiai", "Švyturys-Utenos alus", taip pat salyklo tiekėjai "Viking Malt" ir "Maltosa". Pagrindiniai Gildijos tikslai – puoselėti lietuviško alaus gamybos tradicijas, laikytis etiško verslo normų, propaguoti atsakingą alaus vartojimą. Gildijos nariai laikosi Aludarių garbės kodekso, kuriame numatytos alaus gamintojų ir prekiautojų gamybos, prekybos, reklamos, rėmimo ir garbingos konkurencinės praktikos taisyklės.

Kontaktinis (-iai) asmuo (-enys): Saulius Galadauskas Lietuvos aludarių gildijos vadovas

(+370 5) 2498 495, (+370) 611 16 046, saulius.galadauskas@aludariai.lt

Norint naudoti pateiktą informaciją rekomenduojame susisiekti su žinutės autoriumi.